Ausztráliában az évszakok pont ellentétesek, mint nálunk. Amikor itt tél van, ott nyár, és amíg mi a nyarat élvezzük, addig az ausztrál lakosok a telet. Ez persze nem jelent gondot a rendezvények szempontjából. Számos fesztivált és programot rendeznek minden évszakban az ott élők és a turisták számára.

Bővebben

Az idén 90 éves a világhírű riói karnevál. Rendkívül nagy múlttal rendelkezik, ám jelenlegi formájában 1928 óta rendezik meg. A hagyomány szerint a karnevál királya minden évben megkapja a város kulcsát a polgármestertől, ezzel veszi kezdetét minden idők leghíresebb karneválja. A ceremónia a hagyományok szerint stílusosan tánccal, azaz szambával kezdődik.

Bővebben

Az elmúlt évtizedben egyre nagyobb szerepet kapott a Balkán utazási célpontként, ami a turizmus és a különböző kulturális események szervezésének fellendülését jelentette. Nagyszüleink korában ugyan népszerű volt az Adrián nyaralni, gyakran indultak útnak lakókocsikkal, sátrakkal, és vették birtokba a horvát tengerpartot, de a többi környező országnak nem szenteltek túl nagy figyelmet. Szerencsére mára már a Balkán összes országa elkezdett felzárkózni – gazdaságilag és turisztikailag is –, és Bulgária, Montenegró vagy akár Albánia ugyanolyan népszerű úti céllá vált. Az utazni vágyók észrevették ezeknek az országoknak a jó megközelíthetőségét, kiaknázták előnyeit, és természetesen felfedezték az egyre olcsóbbá váló fapados repülőjáratokat is.

Bővebben

instagram