Régóta szerettünk volna ellátogatni Portugáliába, azon belül az ország déli részében található Algarve tartományba. Nagyon sokat hallottunk a finom és tiszta ételeikről, fenséges boraikról és mesébe illő, barlangon át megközelíthető tengerpartjaikról. Sokan lehetnek még hasonló véleménnyel, ugyanis az utóbbi években nagyon megnőtt Algarve turizmusa: nyáron hatalmas és bizony kényelmetlenül nagy tömeg gyűlik össze. Ezért úgy döntöttünk, hogy inkább októberben látogatunk el, hiszen az időjárás a kora őszi hónapokban még mindig csodás, csapadékmentes és napsütéses.

Bővebben

Erdélyt látszólag minden magyar ismeri – legalább is van egy sajátos képe róla. De vajon valós ez a kép vagy csak egy illúzió, ami évtizedek beidegződésein alapul? Mutatunk tíz helyet, amelyekről talán nem is hallottak, de amelyek bizonnyal árnyalják ez a képet –ugyanakkor olyanok, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni.  

Bővebben

A Balkán ma már sok turistát vonz. A nagyvárosok egymást túllicitálva próbálják meghódítani az utazókat. Belgrád, Szarajevó, Podgorica, Szkoplje, Tirana nagyon rövid idő alatt elérhető, nemcsak az elfogadható utak, hanem a diszkont repülőjáratok miatt is. Ha azonban hajlandóak vagyunk a nagyvárosok turistalátványosságain túl is megismerni valamit, felejthetetlen szépségeket, izgalmas helyeket fedezhetünk fel. Íme, nyolc helyszín a Balkánon, amelyet kár kihagyni.

Bővebben

instagram