We are looking for passionate travelers all over the world, who would like to write with us!

 Svédország egy különleges skandináv ország, ahol sok érdekes és számunkra megepő dologgal találkozhatunk. Ilyen például a Birka nevű sziget, vagy a méretes lyuk Falunban, vagy példul a svéd Versailles Stockholmtól nem messze. Svédország egyik legszebb városában, Uppsalában láthatjuk a legrégebbi városát és a régi paraszt házakat, de ott van még Erik Anders farmja is. Vagy a Skogskyrkogarden temető és a Grimeton rádióállomása is. 

 

 

 

Samuel Butler utópiáját, az elsősorban angolszász kulturális körökben ismert Erewhon című könyvet olvasva, arra a különös megállapodásra juthatunk, hogy a mű nem csupán kiváló szatírája a viktoriánus társadalomnak, de egy olyan tájra kalauzolja az olvasót, amely drámaian rekonstruálja a „hosszú fehér felhő országaként” ismert Új-Zélandot. Tény, hogy Új-Zéland kapcsán nem a szerző (s még csak nem is a nemzetközileg nagysikerű kortárs Lloyd Jones) jut először az eszünkbe, hanem a távoli szigetország drámai szépsége, amelyről számos útleírás tanúskodik. Új-Zéland emellett szép példája a környezetvédelemnek, az ember és természet elszakíthatatlan kapcsolatának, valamint a fenntartható fejlődésnek, amelyet a szigetország a jól kimunkált idegenforgalmi politikájának köszönhet.

Bővebben

Régóta szerettünk volna ellátogatni Portugáliába, azon belül az ország déli részében található Algarve tartományba. Nagyon sokat hallottunk a finom és tiszta ételeikről, fenséges boraikról és mesébe illő, barlangon át megközelíthető tengerpartjaikról. Sokan lehetnek még hasonló véleménnyel, ugyanis az utóbbi években nagyon megnőtt Algarve turizmusa: nyáron hatalmas és bizony kényelmetlenül nagy tömeg gyűlik össze. Ezért úgy döntöttünk, hogy inkább októberben látogatunk el, hiszen az időjárás a kora őszi hónapokban még mindig csodás, csapadékmentes és napsütéses.

Bővebben

instagram