Nehéz annál hangulatosabbat elképzelni, mint egy szekéren ringatózva arra készülni, hogy az ember tárcsás húst, ordás-kapros palacsintát és jóféle kukoricamálét falatozzon, majd az egészet egy kupica áfonyapálinkával öblítse le. Erdélyben mindez lehetséges.

Bővebben

Áldási Péterrel, a Café 57 séfjével beszélgettünk

A rózsadombi Café 57-be látogató vendég nehéz döntés elé kerül, ha a rendszeresen frissülő étlapról próbál választani. Akad itt tökfőzelék szuvidolt malaccsászárral, de thai ihletésű leves is. Egy a közös minden fogásban. A jó minőségű, szezonális alapanyagok és az igényes konyhatechnológia. Áldási Péter, a séf azt vallja, nem az a fontos, honnan származik egy étel, ha finom és jól van elkészítve. Valljuk be, ezzel nehéz vitatkozni.

Bővebben

Kulináris különlegességek az arab világból

Az Arab-félszigeten az azúrkék tenger és a sivatag találkozásánál az utóbbi negyven évben csillogó, fényes metropoliszokká nőttek az ősi, korábban gyöngyhalászatból élő falvak. Manapság az Egyesült Arab Emirátusok sajátos kozmopolita városainak elegáns éttermeiben nem csupán ázsiai, európai fogásokat kóstolhatunk, de az Arab-félsziget jellegzetes ételeivel is megismerkedhetünk. A változatos arab világ más ízeivel találkozhatunk a színes, illatos egyiptomi piacokon.

Bővebben

További cikkeink...

  • 1
  • 2