We are looking for passionate travelers all over the world, who would like to write with us!

Balogh Sándor a nemzetközi üzleti világban otthonosan mozgó üzletember, a Magyar Afrika Társaság (AHU) és a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) megálmodója, elnöke és alapítója. A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) Nemzetközi Tagozatának alelnöke, a Marokkói–Magyar Üzleti Tanács társelnöke. Fontos szerepet tölt be a Budapesti Iparkamara több tagozatában is. Erdély nem egy régiójában istápolta már a vállalkozókat, tartott előadást nekik üzleti lehetőségekről.

Az általa alapított HTCC a távoli, kevésbé ismert üzleti kultúrájú és gazdaságú országok piacán való érvényesüléshez nyújt segítséget olyan üzletembereknek és vállalkozásoknak, akik a globális piacon keresik a fejlődés lehetőségeit. Partnereit felkészíti a távoli kontinenseken található különleges üzleti körülményekre és számukra ismeretlen piacokra. Az afrikai, ázsiai, amerikai kontinensen működő 17 képviselet verhetetlen előnye a helyismeret. Kint dolgozó munkatársaik jó kapcsolatokat építettek ki a kormányzati és az üzleti szférával, tudják, hol milyen üzleti lehetőségek vannak, hogyan kell tárgyalni egy-egy országban.

Bővebben

Egy hét alatt két álma vált valóra annak a 18 éves lánynak, aki megnyerte a III. kisvárdai Anna-bál szépe versenyt. Molnár Dóra szeptembertől az ELTE hallgatója. Elmondta, hogy édesanyja egyben a legjobb barátnője is. 

Bővebben

Albérlet a temetőben

A hely eséllyel pályázhatna, ha valaki megrendezné a legabszurdabb lakcímek világversenyét. A Holtak városában járunk, Kairóban. Látszólag festői középkori utcákon, apró házakkal, villákkal, kertekkel, mecsetekkel. Köteleken száradó ruhákkal, mozgó ételárusokkal, porban játszó gyerekekkel. Valójában ez az egyiptomi főváros régi temetője, mégis sok százezren lakják: itt születnek, járnak iskolába, borbélyhoz vagy autószerelőhöz. És aztán persze sokan közülük itt is halnak meg.

Bővebben