Saliris Resort Spa & Conference Hotel****superior

Ahol ég és föld összeér…

A Föld bizonyos helyein az átlagosnál magasabb rezgésszámú, tisztább energia tapasztalható. Magyarországon is található több ilyen gyógyító energiájú terület, ahol frissnek, energikusnak érezzük magunkat, csökken a testi panaszaink erőssége, jobban érezzük magunkat. A legismertebb gyógyító erejű, pozitív rezgésű helyek közé tartozik Magyarországon Egerszalók.

Az egyedülálló Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő Eger városától 6 km-re, Budapesttől pedig 120 km-re található. A vidéki gyógyhelyek közül Egerszalók fekszik legközelebb a fővároshoz, a fürdő Egerből és Budapestről is könnyen megközelíthető.

A település két termálvízkúttal rendelkezik. 1961-ben kőolaj és földgáz után kutatva végeztek itt fúrásokat, azonban a keresett ásványok helyett termálvizet találtak ­– azóta folyik végig a domboldalon a 65-68 fokos, ásványi anyagokban igen gazdag hévíz, amely folyamatosan építi a csipkézett, fehér képződményeket.

A sódomb az évek során egyedülálló jellemzői miatt a környék szimbólumává vált, amelyhez hasonló természeti képződmény a világon csak két helyen található (Pamukkaleban, Törökország ázsiai részén, valamint az amerikai Yellowstone parkban), Európában pedig egyedülálló.

A nátriumot is tartalmazó, kálcium-magnézium hidrokarbonátos hévíz, amelynek metakovasav tartalma is jelentős, a kénes gyógyvizek kategóriájában az egyik legjobb besorolást kapta.

A forrás vizét 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúvá minősítette.

2007. július 14-től fogadja vendégeit a Saliris Resort Gyógy- és Termálfürdő. Az 1900 m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 külső és beltéri medence kap helyet. Gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, gyerekmedencék és csúszdák biztosítják a kellemes időtöltést minden korosztály számára.

A fürdő exkluzív Szaunavilága különleges élményt kínál a szaunázás szerelmeseinek, amelyben fürdőruhás és fürdőruhamentes rész is található. A belső térben található szaunákat, valamint merülő medencét, két dézsa zuhanyt, zuhanyzókat és pezsgőmedencét fürdőruhában is használhatják a vendégek. A Szaunavilág külső területén hazánkban először kerültek kialakításra rönkfából készült finn szaunaházak, a hozzájuk tartozó merülő medence és zuhanyzók, valamint a naturista napozók. Sőt, a rönkházakban naponta több alkalommal vehetnek részt szaunaszeánszokon a pihenni vágyók.

A szálloda összesen 204 szobával rendelkezik, valamennyihez tartozik erkély vagy terasz is. A szobák kategóriájuknak megfelelő magas szintű berendezéssel vannak ellátva. A hotel gyógyászati, wellness, valamint fitness célokat is szolgál, amely kiemelten épít a forrás gyógyvizére. A szálloda közvetlen összeköttetésben áll a gyógy- és wellnessfürdővel és az annak területén kialakított gyógyászati, wellness és fitness részleggel, amelyek a vendégek rendelkezésére állnak és liftekkel is könnyen megközelíthetők.

A szállodában 6 konferencia és szekció terem található, amelyek mindegyike természetes megvilágítású. Kiváló technikai felszereltséggel biztosít lehetőséget konferenciák, továbbképzések, rendezvények, csapatépítő tréningek szervezéséhez és lebonyolításához is.